آخرین بروز رسانی: 21ام دی, 1402

کمک به شکل‌گیری گفتمان موسیقایی با جشنواره‌ ملی عودنوازی

فواد توحیدی گفت: این جشنواره‌ها بسیار می‌تواند برای شکل‌گیری یک گفتمان موسیقایی با سایر حوزه‌های عودنوازی در دنیا کمک کند و جشنواره ملی عودنوازی قشم می‌تواند شروع خوبی باشد تا بتوانیم با سایر حوزه‌های عودنوازی گفت‌وگو کنیم.

به گزارش روابط عمومی اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم، فواد توحیدی، عضو شورای سیاست‌گذاری اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم و پژوهشگر موسیقی نواحی در گفت‌وگو با برنامه هفت‌اقلیم رادیو فرهنگ در رابطه این جشنواره بیان کرد: این جشنواره اتفاق بسیار خوبی است. ساز عود، بربط یا رود از سازهای کهن ایرانی است که متأسفانه آن را در دنیا به عنوان سازی عربی یا ترکی می‌شناسند و ما نتوانستیم جایگاه واقعی خود را در این عرصه داشته باشیم.

وی ادامه داد: این جشنواره‌ها بسیار می‌تواند برای شکل‌گیری یک گفتمان موسیقایی با سایر حوزه‌های عودنوازی در دنیا کمک کند و جشنواره ملی عودنوازی قشم می‌تواند شروع خوبی باشد تا بتوانیم با سایر حوزه‌های عودنوازی گفت‌وگو کنیم.

این ساز علاوه بر ریشه یونانی و مصری ریشه ایرانی هم دارد و ما نیز سابقه کهنی در زمینه عود نوازی داریم و می‌توان از طریق جشنواره این موضوعات را مطرح کرد. عضو سیاست‌گذاری اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم اضافه کرد: اگر به تاریخ نگاه کنیم بسیاری از این کشورهایی که ادعای عودنوازی دارند این نوازندگان ایرانی مانند خانواده موصلی، ابوالحسن زریاب و… بودند که ساز عود را به این مناطق بردند. بنابراین جشنواره ملی عودنوازی قشم می‌تواند باب گفت‌وگو را در این عرصه باز کند و خیلی مؤثر باشد.

توحیدی تصریح کرد: من اعتقاد دارم انعکاس و پژواک جشنواره‌ها از خود جشنواره‌ها مهم‌تر هستند. سال‌های سال در جلسات جشنواره موسیقی نواحی جلسات پژوهشی بسیار خوبی برگزار شد ولی هیچ‌کدام آنها منعکس نشدند. امیدوارم این جشنواره در این زمینه بتواند قوی وارد شود. با توجه به اینکه یکی از اعضای شورای سیاست‌گذاری این جشنواره هستم سعی می‌کنم که به موضوع انعکاس کارهای پژوهشی توجه کنم تا بتوانیم خروجی خوبی داشته باشیم.

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه