آخرین بروز رسانی: 21ام دی, 1402

جشنواره ملی عودنوازی قشم، بسترساز ثبت ملی و جهانی سازهای دیگر

سجاد محمدیان گفت: جشنواره ملی عودنوازی قشم می‌تواند بسترساز ثبت‌های ملی و جهانی سازهای دیگر موسیقی ایرانی و نواحی باشد.

به گزارش روابط عمومی اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم، سجاد محمدیان، کارشناس موسیقی و مسئول رسانه‌ای اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم در گفت‌وگو با برنامه هفت‌اقلیم رادیو فرهنگ در رابطه با شکل‌گیری این جشنواره بیان کرد: جشنواره ملی عودنوازی قشم به مناسبت اولین سالگرد ثبت جهانی ساز عود به نام ایران و سوریه به صورت مشترک در یونسکو برگزار شده است. این ساز در مناطق جنوب و غرب ایران مانند استان‌های هرمزگان، خوزستان، کردستان و کرمان حضور فعالی دارد و یک رپرتوار مشخصی از این ساز را در موسیقی نواحی ایران مشاهده می‌کنیم.

وی ادامه داد: همچنین ساز عود در جزیره زیبای قشم حضور گسترده و فعالی دارد به نحوی که اکثر مردم با این ساز آشنا هستند و عود را ساز بومی خود می‌دانند. با توجه به وجود چنینی ظرفیتی در این جزیره، سازمان مناطق آزاد قشم تصمیم گرفت تا جشنواره‌ای ملی، تحت عنوان جشنواره عودنوازی برگزار کند که افتتاحیه اولین جشنواره ملی عود نوازی قشم در چهارم دی برگزار و فراخوان آن منتشر شد.

محمدیان افزود: این جشنواره در دو بخش موسیقی دستگاهی و نواحی به صورت رقابتی برگزار می‌شود و پس از داوری‌ها در پایان مرحله دوم جشنواره برگزیدگان معرفی و به آنها جوایز ارزنده‌ای اهداء خواهد شد. وی با بیان اینکه استاد ارسلان کامکار دبیر هنری اولین جشنواره ملی عودنوازی است گفت: داوران جشنواره با نظر مستقیم ایشان انتخاب شده‌اند و به صورت مستقیم بر کم‌و‌کیف جشنواره نظارت دارند.

این کارشناس موسیقی تأکید کرد: جشنواره ملی عودنوازی قشم می‌تواند بسترساز ثبت‌های ملی و جهانی سازهای دیگر موسیقی ایرانی و نواحی باشد. باید بتوان با اجرای خوب جشنواره به حداقلی از استانداردها دست یابیم و نشان دهیم که توانایی برگزاری جشنواره‌هایی در سطح ملی که دارای کیفیت بالایی هستند را داریم. امیدوارم که در دوره‌های بعدی این جشنواره بتواند به صورت بین‌المللی برگزار شود تا هنرمندان کشورهای دیگر که ساز عود نیز در آنجا رواج دارد در این جشنواره شرکت کنند.

مسئول رسانه‌ای جشنواره ملی عودنوازی قشم اضافه کرد: تمام تلاشمان این است که این رویداد هنری، گستره رسانه‌ای فوق‌العاده‌ای داشته باشد تا بتوانیم از این طریق پیشینه این ساز، توانمندی‌ها و هنرمندان این عرصه را به خوبی به همگان معرفی کنیم. در روز افتتاحیه این جشنواره شاهد حضور هنرمندان توانمندی بودیم که نشان دهنده پیشرفت‌ها در این حوزه است. تا چند دهه پیش ساز عود، ساز مهجوری بود اما در سال‌های اخیر شاهد گرایش جوانان و نوجوانان به این ساز بودیم که تعداد نوازندگان ساز عود رشد چشمگیری داشته است.

وی در پایان افزود: در این جشنواره سعی شده تا به منشور اخلاقی پایبند و به صورت مستمر با رسانه‌ها و منتقدین موسیقی گفت‌وگو داشته باشیم. اگر هر نقد یا پیشنهادی وجود دارد آن را با پذیرا هستیم و نسبت به موضوعاتی مطرح خواهد شد پاسخگو خواهیم بود. تلاش می‌کنیم از این طریق سطح جشنواره را ارتقاء دهیم و دغدغه‌مندانه در این حوزه فعالیت کنیم تا بتوانیم جشنواره‌‌ای در حد کشورمان ایران به صورت ملی و در سال‌های آتی به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه