آخرین بروز رسانی: 26ام دی, 1402

جشنواره ملی عودنوازی قشم، محکی برای ظرفیت عودنوازی کشور

علی ثابت‌نیا، رئیس اولین جشنواره ملی عود نوازی قشم بیان کرد: این رویداد فرصتی ارزشمند برای محک خوردن ظرفیت عودنوازی در کشور است.

علی ثابت نیا

به گزارش روابط عمومی جشنواره ملی عودنوازی قشم، نشست خبری جشنواره ملی عودنوازی قشم امروز سه‌شنبه، 26 دی با حضور مدیران جشنواره و اصحاب رسانه در فرهنگسرای ارسباران در تهران برگزار شد.

علی ثابت‌نیا، رئیس اولین جشنواره ملی عود نوازی قشم در ابتدای این نشست خبری ضمن قدردانی از دست اندرکاران این رویداد موسیقایی بیان کرد: بعد از اعلام نیاز معاونت اجتماعی فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم پیشنهادهایی برای برگزاری چند برنامه موسیقی از جمله اجراهای صحنه‌ای و محیطی به ویژه در حوزه موسیقی نواحی، دعوت از نوازندگان برجسته عرصه عودنوازی در حوزه بین‌المللی و در نهایت برگزاری این رویداد ارائه شد که در نهایت مجموعه در اولین گام تصمیم گرفت تا جشنواره ملی عودنوازی قشم پیش روی مخاطبان قرار گیرد. برهمین اساس پس از انتخاب اعضای ستاد برگزاری و انتخاب جناب استاد ارسلان کامکار از بهترین و شناخته شده‌ترین نوازندگان عود به عنوان دبیرهنری جشنواره فراخوان را طراحی و اعلام شد.

وی ادامه داد: از آنجایی که ساز عود به صورت مشترک با کشور سوریه ثبت جهانی شده بود، مسئولان منطقه در نظر داشتند تا این محیط جغرافیایی پایگاهی برای هنرمندان عود نواز سراسر کشور شود. حتی پیشنهادهایی داشتیم که نام این رویداد «عید عود» باشد که بتواند مشتمل بر گردهمایی استادان و نوازندگان موسیقی باشند.

ثابت‌نیا افزود: نوازندگان چیره دستی در حوزه عود نوازی از مرز سیستان و بلوچستان تا استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان وجود دارند که درهمین حوزه می‌توانستیم شاهد برگزاری جشنواره خوبی در حوزه عود نوازی باشیم اما تصمیم ستاد برگزاری جشنواره این بود که رویداد مشتمل بر حضور همه هنرمندان عرصه عود نوازی در سراسر کشور باشد. رئیس جشنواره ملی عودنوازی قشم با بیان اینکه این رویداد فرصتی ارزشمند برای محک خوردن ظرفیت عود نوازی در کشور است ادامه داد: به همین جهت کلیت جشنواره در دو بخش «ردیف دستگاهی» و «نواحی» در دوره رده سنی تا 18 سال و 18 سال به بالا پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت و امیدوارم این جشنواره سرآغازی برای بین‌المللی شدن آن در رویدادهای بعدی باشد.

وی تأکید کرد: ساز عود تنها سازی است که در ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس و در کشورهای عربی تا مرز اروپا معرفی خوبی شده و حضور دارد. امیدوارم برگزاری جشنواره ملی عود نوازی بتواند با تداوم و کیفی سازی به یک رویداد بین‌المللی تبدیل شود.

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه