آخرین بروز رسانی: 26ام دی, 1402

به دنبال احیای سنت‌های فراموش شده قشم از مسیر برگزاری جشنواره ملی عودنوازی هستیم

ادریس راموز، معاون فرهنگی و گردشگری منطقه آزاد قشم بیان کرد: ما از مسیر برگزاری جشنواره ملی عودنوازی قشم به دنبال احیای سنت‌های فرهنگی فراموش شده قشم هستیم تا بگوییم فرهنگ و هنر همواره از آن ایرانیان است.

ادریس راموز

به گزارش روابط عمومی جشنواره ملی عودنوازی قشم، نشست خبری جشنواره ملی عودنوازی قشم امروز سه‌شنبه، 26 دی با حضور مدیران جشنواره و اصحاب رسانه در فرهنگسرای ارسباران در تهران برگزار شد.

ادریس راموز، معاون فرهنگی و گردشگری منطقه آزاد قشم در این نشست خبری با اشاره به برگزاری این رویداد موسیقایی توضیح داد: حضور کلید واژه‌ای به نام «ریتم» یکی از مصادیقی است که در جزیره قشم برای گردشگران دارای جذابیت‌های فراوانی است که این موضوع را شما در همه رفتارهای اجتماعی و فرهنگی مردم قشم مشاهده می‌کنید. فرآیندی که برگرفته از یک نظم است که حتی ریشه‌های تاریخی فرهنگی دارد.

وی ادامه داد: اگر تاریخ منطقه قشم را بررسی کنید خواهید دید که مردمان این منطقه فرهنگ و دانش بومی خود را به دیگر کشورها نیز صادر کردند. در این میان یکی دیگر از مصادیق ناملموس فرهنگی بحث موسیقی است که ما در این بستر شاهد کثرت حوزه ساز عود و عودنوازی هستیم. اکثر اهالی قشم علاقه زیادی به این ساز دارند که در مراسم عزا و شادی ساز عود مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یکی از مؤلفه‌های زندگی قشمی‌ها تعریف می‌شود. راموز با ارائه توضیحاتی درباره اقدامات انجام گرفته در حوزه معرفی هرچه بهتر قابلیت‌های فرهنگی هنری جزیره قشم دردل خلیج فارس به عنوان یک مکتب فرهنگی افزود: نظر به این میزان توجه مردم منطقه به موضوع عودنوازی و پس از ثبت ساز عود به نام ایران و سوریه و باز زنده سازی میراث ملموس و ناملموس جزیره قشم، تلاش کردیم تا نسبت به برگزاری جشنواره ملی عود نوازی در این منطقه اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی اظهار کرد: ساز عود، سنت و تاریخی است که باید به نسبت گذشته به شکل پررنگ‌تری در فرهنگ مردم ایران و جزیره قشم معرفی شود تا بتوانیم به واسطه آن با کشورهای مختلف گفت‌وگوی میان فرهنگی داشته باشیم. اینها ابزار جهان شمولی است که باید بیشتر از اینها مورد توجه قرار گیرند تا شاهد مناسبات خلاق فرهنگی در حوزه دیپلماسی فرهنگی و اجتماعی باشیم.

معاون فرهنگی و گردشگری منطقه آزاد قشم گفت: ما از مسیر برگزاری جشنواره ملی عودنوازی قشم به دنبال احیای سنت‌های فرهنگی فراموش شده قشم هستیم تا بگوییم فرهنگ و هنر همواره از آن ایرانیان است. ما در سطح بین‌المللی هم به دنبال این هستیم تا شرایطی را فراهم کنیم تا به واسطه برگزاری ملی این رویداد و شناسایی نقاط ضعف و قوت‌ها، دومین رویداد به صورت بین‌المللی برگزار شود.

وی اضافه کرد: خوشبختانه این اتفاق حسی را ایجاد کرده که می‌تواند رویدادی برای آشتی و کنار هم بودن در فضایی مثل هنر و فرهنگ باشد تا حس نشاط و امیدواری را در جامعه توسعه و نشر دهد. امیدوارم در سال‌های آینده نیز شاهد حضور هنرمندان سایر کشورها نیز در این جشنواره باشیم تا ثابت کنیم جزیزه قشم می‌تواند مبنا و مرکزی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری منطقه جنوب کشور باشد.

توجه به موضوعات پژوهشی

راموز اظهار کرد: وقتی جشنواره‌ای با محوریت عود نوازی در جزیره قشم برگزار می‌شود، طبیعتاً موضوعات پژوهشی هم مورد توجه است. به عبارتی ما سعی می‌کنیم پیوند بین حوزه نظر و عمل را با هم داشته باشیم.البته ما سابق بر این درباره اوا و نواهای جنوب ایران و خاصه جزیره قشم شاهد تدوین پژوهشی توسط جناب محمدرضا درویشی بودیم. فرآیندی که اخیراً با همکاری این هنرمند ارزنده و همچنین حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در حال باز اصلاح آن هستیم تا بتوانیم در این زمینه شاهد به روز رسانی باشیم. درعین حال پژوهش هایی را در حوزه مستند نگاری هنرمندان پیشکسوت عود و همچنین تولید مستندی درباره تاریخ عودنوازی آغاز کردیم که دربرگیرنده ابعاد مختلفی در حوزه توسعه عود است. فرآیندی که قطعاً به بهانه برگزاری جشنواره ملی عود نوازی قشم، پیوندی را برقرار خواهد کرد که در رویداد پایانی تعدادی از آنها رونمایی می‌شود.

معاون فرهنگی و گردشگری منطقه آزاد قشم درباره نقش عود نوازی در توسعه گردشگری منطقه گفت: یکی از کارهایی که به تازگی اغاز کردیم، کشف استعدادهای عود نوازی در روستاهاست که طی آن پس از فرآیند استعدادیابی و کشف فضایی را فراهم خواهیم کرد که این هنرمندان علاوه بر اجرا در رویدادهای مختلفی چون جشنواره ملی عود نوازی در حوزه های «گردشگری موسیقی» نیز حضور فعالی در طول سال داشته باشند.

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه