فراخـوان اولیـن جشنـواره ملـی عـودنـوازی قشـم

معاونت فرهنگی گردشگری منطقه آزاد قشم در راستای ایجاد زمینه فعالیت‌های هنری در حوزه عودنوازی و ارتقای سطح فرهنگی مرتبط با موسیقی منطقه با توجه به فرهنگ موسیقایی خلیج فارس و رواج ساز عود (بربت) در زندگی اقوام ساکن در سواحل جنوبی ایران، پس از میزبانی جشن ثبت جهانی ساز عود در جزیره قشم، اسفند ماه امسال اولین دوره جشنواره ملی عودنوازی را در جزیره و شهر قشم با همکاری هنرمندان و استادان بنام موسیقی کشور و همچنین نوازندگان عود در سطح کشور برگزار خواهد‌کرد. امید می‌رود در صورت امکان و فراهم بودن شرایط در سال‌های آتی بتواند به مرور گسترش یافته و گام‌هایی بلندتر و موثرتر در اعتلای فرهنگ، هنر و موسیقی این سرزمین و ساز کهن و مهم عود بردارد.

ستاد جشنواره بدینوسیله از تمامی نوازندگان عود حائز شرایط مندرج در فراخوان دعوت می‌کند تا با مطالعه دقیق این فراخوان و ارسال مدارک و آثار خود و شرکت در این رویداد هنری در پیشبرد هنر موسیقی کشور و همچنین ارتقای سطح نوازندگی این ساز کهن و کیفیت اجراهای صحنه‌ای مشارکت نمایند.

مشخصات عوامل اجرایی:

  • رئیس جشنواره : علی ثابت نیا
  • دبیر جشنواره : ارسلان کامکار

  • مدیر اجرایی جشنواره : کیوان فرزین

تقـویم برگـزاری:

  • تاریخ انتشار فراخوان :  02-10-1402

  • دریافت آثار:  04-10-1402 لغـایت 01-11-1402 ( مشاهده تقویم کامل برگزاری در متن فراخوان )

  • تاریخ برگزاری اختتامیه : 18 اسفند ماه 1402

ساختـار جشنـواره

اولین دوره جشنواره در زمستان 1402 و در دو بخش دستگاهی و نواحی، در مقیاس ملی (سراسر کشور) به صورت رقابتی و در دو مرحله برگزار خواهد شد. در مرحله مقدماتی متقاضیان با ثبت نام و بر اساس نمونه تصویری اجرای خود داوری خواهند شد. برگزیدگان مرحله مقدماتی در مرحله نهایی که به صورت اجرای صحنه‌ای در جزیره قشم برگزار می‌شود به رقابت خواهند پرداخت.

همچنین هم‌زمان با برگزاری جشنواره، کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه، اجرا و میزگرد‌هایی مرتبط با موضوع جشنواره با همکاری استادان، هنرمندان و پژوهشگران برجسته کشور در بخش جنبی طراحی و برگزار خواهد شد.

منشـور اخلاقـی و حرفـه‌ای جشنـواره:

  1. جشنواره رویدادی است صرفا هنری و در رقابت‌ها مواردی چون جنسیت، قومیت، کسوت، سن (در قالب رده‌های سنی تعیین شده) و نظایر آن تاثیری نخواهد داشت.
  2. جشنواره تمام تلاش خود را خواهد کرد تا با سیاستگذاری سنجیده در روند داوری‌ها تاثیر سلایق شخصی و تفاوت‌های مکاتب و دیدگاه‌های مختلف، که وجود آن‌ها در هر هنرمندی اجتناب ناپذیر است را به حداقل ممکن برساند.
  3. جشنواره به طور منظم با رسانه‌ها و افکار عمومی جامعه موسیقی و عودنوازی کشور در ارتباط بوده و در قبال سوالات مطرح شده پاسخگو خواهد بود.
  4. جشنواره از نظرات و انتقادات کلیه هنرمندان و کارشناسان موسیقی با آغوش باز استقبال می‌کند، از پذیرفتن کاستی‌های خود ابایی نخواهد داشت و در اولین فرصت در رفع آنها اقدام خواهد نمود. نظرات، پیشنهادات و انتقاداتی که در حد توان و اقتضائات جشنواره بوده و در چارچوب اهداف هنری و علمی آن قرار بگیرند پس از طرح و تصویب در شورای سیاستگذاری حتی‌الامکان در روند برگزاری همین دوره از جشنواره و در غیر اینصورت برای دوره‌های آتی اعمال خواهند شد.
  5. جهت شفافیت هنری جشنواره ویدیوی اجراهای کلیه اجراهای صحنه‌ای جشنواره از طریق فضای مجازی در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.

داوری و گـزینش:

  1. گزینش و انتخاب هنرمندان شرکت کننده در مرحله مقدماتی بر اساس مدارک و آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره و در مرحله نهایی بر اساس اجرای زنده هر نوازنده طی جشنواره و با توجه به ضوابط و شرایط اعلام شده در این فراخوان برای هر بخش انجام خواهد گرفت.
  2. انتخاب رپرتوار (برنامه) مورد نظر برای نمونه تصویری و اجرای صحنه‌ای در چارچوب گونه موسیقی هر بخش و زمان مشخص شده به اختیار و انتخاب نوازنده خواهد بود. در بخش موسیقی دستگاهی اجراها باید شامل حداقل یک قطعه ضربی (متریک) و اجرای موسیقی با متر آزاد باشد و در بخش نواحی، رپرتوار انتخاب شده باید برآمده از موسیقی و مقام‌های همان منطقه باشد.
  3. عواملی چون کوک ساز، تکنیک نوازندگی، سونوریته، موزیکالیته، توجه به نوآوری بر پایه ویژگی‌ها و اصالت‌های همان نوع از موسیقی، آداب صحنه و کیفیت رپرتوار انتخابی در روند داوری جشنواره درنظر گرفته خواهند شد.
  4. ارائه‌ نت قطعات اجرایی الزامی نبوده اما بویژه در بخش دستگاهی می‌تواند جهت تسهیل در ارزشیابی آثار و در داوری مؤثر باشد. بارگذاری نت‌ها در سامانه ثبت‌نام امکان‌پذیر است.
  5. رعایت زمان‌بندی تعیین شده برای نمونه تصویری و همچنین اجرای صحنه‌ای در نتیجه نهایی تاثیر مثبت خواهد داشت.

 

پوستـر جشنـواره

فراخـوان جشنـواره

 شـرایط ثبـت نام و شـرکت در جشنـواره

  1. جشنواره در مقیاس ملی (کشوری) برگزار می‌شود.
  2. جشنواره در دو رده سنی جوان (تا 18 سال/ متولدین 1384 و پس از آن) و بزرگسال (متولدین 1383 و قبل آن) برگزار خواهد شد.
  3. هر متقاضی می‌تواند در یک یا هر دو بخش جشنواره (موسیقی محلی و دستگاهی) شرکت نماید.
  4. شرکت در جشنواره تنها به صورت تکنوازی ساز عود/ بربت خواهد بود.
  5. ثبت نام از طریق سامانه جشنواره به نشانی oudfestival.ir انجام می‌پذیرد. متقاضیان با مراجعه به سامانه و انتخاب گزینه ثبت‌نام امکان پرکردن فرم‌ها و بارگذاری مدارک و آثار خود را خواهند داشت.
  6. علاوه بر تکمیل فرم‌های سامانه، مدارک لازم برای ثبت‌نام عبارتند از:

عکس پرسنلی جدید، تصویر کارت ملی (یا صفحه اول شناسنامه برای متقاضیان زیر 15 سال) و یک رزومه مختصر از فعالیت هنری فرد متقاضی، همچنین بارگذاری ویدیو یا ارائه لینک ویدیوی اجرای متقاضی بر اساس قواعد مشخص شده برای هر بخش.

  1. مدارک و آثار باید حداکثر تا ساعت 24:00 روز یکشنبه 1402/11/01 در سایت اعلام شده بارگذاری و ارسال شود. (توصیه می‌شود تا جای ممکن تکمیل فرآیند ثبت‌نام به روز و لحظات آخر مهلت اعلام شده موکول نشود.)
  2. فرم شرکت در جشنواره باید توسط فرد متقاضی با دقت تمام و بر اساس اطلاعات صحیح تکمیل شود. ثبت‌نام در جشنواره به منزله قبول تمام شرایط و ضوابط اعلام شده در این فراخوان و سامانه ثبت‌نام توسط متقاضی خواهد بود. درج اطلاعات ناقص یا اشتباه و عدم رعایت شرایط جشنواره یا قوانین جاری کشور می‌تواند در هر مقطعی به حذف متقاضی از رقابت منجر شود.
  3. عدم تکمیل فرم‌ها و ارسال مدارک و آثار لازم در زمان تعیین شده به منزله انصراف متقاضی از شرکت در جشنواره خواهد بود.
  4. در صورت بروز مشکلی در حین ثبت نام می توانید با شماره 09030421568 با ستاد جشنواره و کارشناسان مربوطه در تماس باشید. (ساعت پاسخگویی 08:00 الی 14:00)

مرحله مقدمـاتی:

از آنجا که در مرحله مقدماتی جشنواره داوری بر اساس نمونه‌های تصویری اجرای متقاضیان خواهد بود بایستی پس از ثبت نام اولیه نسبت به تهیه و بارگذاری یک نمونه تصویری (ویدیو) از اجرای خود با رعایت موارد ذیل اقدام فرمایید:

  1. نمونه تصویری می‌بایست اختصاصا برای جشنواره، بدون ویرایش یا افکت‌های صوتی/تصویری، با کیفیت مطلوب (به‌ویژه در بخش صوتی) تهیه شده و به گونه‌ای باشد که نوازنده و ساز در آن به‌خوبی مشاهده شوند.
  2. متقاضیان می‌بایست نمونه تصویری خود را مستقیما در سایت جشنواره (oudfestival.ir) بارگذاری نمایند. پنجره مربوط پس از تکمیل مشخصات اولیه و بارگذاری مدارک شناسایی در قسمت ثبت‌نام برای متقاضیان در دسترس قرار خواهد گرفت. در بارگذاری فایل ویدیو به زمان و حجم تعیین شده مجاز توجه فرمایید.
  3. حداکثر زمان اجرا در نمونه تصویری در بخش نواحی 10 دقیقه و در بخش موسیقی دستگاهی 15 دقیقه درنظر گرفته شده است.
  4. لازم است متقاضیان در ابتدای ویدیو تنها نام و نام خانوادگی خود را اعلام کرده و از بیان هرگونه مطلب دیگری خودداری نمایند. هر توضیحی درباره اجرا یا فایل تصویری می‌بایست در بخش توضیحات سامانه ثبت‌نام درج شود لذا از صحبت کردن در فیلم جدا خودداری فرمایید.
  5. اگر با گوشی همراه خود نمونه تصویری را فیلمبرداری می‌کنید دقت فرمایید تا حتما گوشی در هنگام فیلمبرداری به صورت افقی باشد.
  6. جشنواره اجازه خواهد داشت از تصاویر ارسالی متقاضیان برای تهیه اقلام تبلیغاتی خود استفاده نماید.

از آنجا که داوری در مرحله اول صرفا بر اساس نمونه‌های تصویری ارسالی انجام می‌پذیرد، از هنرمندان تقاضا می‌شود در کنترل نمونه‌های ارسالی و بویژه کیفیت صوتی آنها کمال دقت و حساسیت را مبذول دارند.

مـرحله دوم:

پذیرفته شدگان مرحله اول در مرحله نهایی جشنواره به رقابت خواهند پرداخت:

  1. اسامی پذیرفته شدگان نیمه دوم بهمن ماه از طریق سایت جشنواره و تماس تلفنی با ایشان اعلام خواهد شد.
  2. مرحله پایانی در تاریخ‌های 16 الی 17 اسفند 1402 به صورت اجرای صحنه‌ای و در جزیره قشم برگزار می‌شود.
  3. مدت اجرای هر نوازنده حداکثر 10 دقیقه تعیین شده است.
  4. متقاضیان می‌بایست حداقل یک روز پیش از تاریخ شروع جشنواره تا پایان اختتامیه در جزیره قشم حضور داشته باشند، برنامه‌ریزی و نحوه سفر (رفت و برگشت) بر عهده متقاضی خواهد بود. در صورت نیاز به حضور بیشتر در محل از طرف دبیرخانه با متقاضیان هماهنگ خواهد شد.
  5. به هر یک از پذیرفته شدگان مرحله نهایی تا سقف بیست و پنج میلیون ریال در قبال ارایه مدارک رفت و آمد (بلیت سفر) و بسته به محل سکونت متقاضی کمک‌هزینه سفر پرداخت خواهد شد.
  6. همراه داشتن مدارک شناسایی معتبر توسط متقاضیان جهت احراز هویت و تایید رده سنی در هنگام جشنواره الزامیست.
  7. اسکان و پذیرایی پذیرفته شدگان مرحله نهایی بر عهده ستاد جشنواره خواهد بود.

پذیرفته شدگان زیر 15 سال می‌توانند با یک نفر همراه در جشنواره حضور یابند. اسکان و پذیرایی نفر همراه نیز بر عهده ستاد جشنواره خواهد بود.

جـوایـز:

نفر اول : 25 میلیون تومان + تندیس جشنواره + لوح تقدیر

نفر دوم : 20 میلیون تومان + لوح تقدیر

نفر سوم : 15 میلیون تومان + لوح تقدیر

 

  • به تمامی برگزیدگان مرحله پایانی گواهی شرکت در جشنواره اهدا خواهد شد.
  • هیات داوران یا دبیر جشنواره در صورت وجود شایستگی خاص در اجرایی می‌توانند به صورت موضوعی از آن هنرمند نیز تقدیر به عمل آورند.
  • در هر رده سنی از هر بخش، هرکدام از جوایز فوق تنها به یک نفر تعلق خواهد گرفت و قابل تقسیم نخواهد بود.

گاه شمار جشنواره:

  • آغاز ثبت‌نام: 4 دی ماه 1402

  • پایان مهلت ثبت‌نام: 7 بهمن ماه 1402

  • اعلام نتایج مرحله اول: نیمه دوم بهمن ماه 1402

  • قرعه کشی ترتیب اجراها: 15 اسفند ماه 1402

  • اجراهای بخش های رقابتی : 16 و 17 اسفند ماه 1402

  • اختتامیه: 18 اسفند ماه 1402

نشـانی ستـاد جشنـواره:

  • تلفن دبیرخانه : 09030421568 (ساعت پاسخگویی 08:00 الی 14:00)

  • ایمیل : info@oudfestival.ir
  • ستاد برگزاری جشنواره : قشم، میدان ژئوپارک، انتهای بلوار پژوهش، سازمان منطقه آزاد قشم، طبقه اول

  • کد پستی : 7951617444